ØRESUND TRIATHLON BEDRE END SIDSTE ÅR Nicki Hauglund 23/6/2014

Søndag 22/6-14 lagde området omkring Charlottenlund fortet igen grund til Deloitte Øresund Triathlon. Der var her jeg sidste år havde min debut, på en længere distance end den 4-18-4 kan byde på. Så det var naturligt at teste sig af igen på samme stævne. Dog med en ny cykel- og svømmerute.

Ugen op til racet havde været lidt hektisk, en tilbagevendende skade i “balleregionen” begrænsede mit løb, samt var vejret slået om i starten af ugen. Så kiroprakor, massør og vejrudsigten blev der brugt en del tid på.

Om lørdagen til Check-in fulgtes jeg med Thor, fra OOB coaching. Jo det kan godt lade sig gøre at smide to tricykler ind bag i en Peugeot 107:-)

Vi fik tjekket ind og hørt den obligatoriske race briefing, ikke at der var meget nyt, men det er en god forberedelse. Resten af dagen blev brugt på afslapning og en tidlig aftensmad og is. I seng kl. 9, vækkeuret ville ringe kl 04:00.

Søndag morgen, kom med vindstille vejr og hvad der tegnede til solskin YES!! Morgenkaffe, morgenmad og så ellers afsted til Charlottenlund med Thor i det blå lyn.

Svømmestarten var i år placeret ca. 450 meter fra skiftezonen, så det blev pludselig lidt presset med toiletbesøg. Men nåede ned til starten i god tid. Traditionen tro var det en vandstart, jeg var i Wave 2 med starttid 06:40. Jeg afprøvede en ny taktik, stillede mig i forreste række, da min svømning har forbedret sig kraftigt det seneste år. Så hellere tage imod lidt tæsk i vaskemaskinen end at kæmpe mig igennem et felt af svømmere. Eneste fejl, startede for langt mod venstre, så jeg kom for lige på bøjen. Ellers gik svømningen perfekt. Officiel tid 32.11 det er med turen af broen og ind på land.

Turen fra badebroen hvor vi kom op af vandet og til min cykel, blev på uret målt til 300 meter, det er alligevel et stykke.

Så et T1 på 3.58 er godkendt

Cykelturen blev en lidt blandet fornøjelse, dels tabte jeg min dunk med værktøj to gange, dels synes jeg der blev draftet en del, hvilket er svært at køre udenom, så det koster både kræfter og irritation. Nu er det en gang sådan at jeg gerne vil køre rent og efter reglerne, men det er ikke alle der er af den indstilling. Det synes jeg er synd, da det er en af charmerne ved sporten. Hvis jeg skal kritisere løbsledelsen lidt, så er det at jeg kun så EN dommer motorcykel på 90 km, det er bare ikke godt nok. Der skulle efter sigende være 10 og med en rute på 45 km, burde det være til at dække.

Selve ruten var efter min mening ret kuperet omkring 630 højdemeter på 90 km. På plussiden var vejret med os, vinden var ikke så slem som de foregående dage og ingen regn YES igen.

Jeg havde saftalt med min træner at forsøge med en gennemsnitspuls på 150 og et wattsnit på 250. Jeg kom rundt med 148 i puls og 245 i snit, så det lykkedes ret godt. Tiden blev 2.35.43 det er jeg super tilfreds med, nu jeg måtte vende rundt to gange efter min dunk med slanger og værktøj. Jeg havde til Øresund valgt at tage chancen med at have skoene monteret på cyklen fra starten af og lade dem side efter turen, det fungerede faktisk super godt på trods af at jeg ikke havde fået det trænet så meget.

T2 gik efter planen 2.30 rent

Det er ikke nogen hemmelighed at mit løb halter gevaldigt for tiden, uanset hvad, kan jeg bare ikke finde mit niveau fra foråret, en irritation i bækkenbunden (det lyder lidt feminint) hjælper heller ikke på det.

Så mit håb om at løbe i omkring 4.50 til 5.00 pr km, gik ret hurtigt fløjten. Det handlede om en ting, komme i mål og minimere tabet. Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg havde håbet på sub 5 timer på forhånd og da uret stod på 3.15 efter T2 var det også inden for rækkevidde.

Men bare ikke den dag, tempoet blev lagt omkring de 5.10 hvilket var det optimale på dagen. Et tissepause på ca. halvandet minut, kostede også lidt.

Til gengæld var det stort så mange der heppede på mig, De altid overfede ATK’ere der stod klar med High fives, vennerne fra OOB/Urban Fitness/Balance club holdet fra sidste år. Samt en dusin andre jeg ikke kendte (eller kunne genkende i kampens hede)

Det viser sig faktisk at Helle havde linet sit eget online battle op mellem Kronprinsen og mig, han deltog i år. Helle sad hjemme med en brækket tå og Sigrid.

Efter T1 var jeg ca. 30 sek foran og ved løbets start havde jeg ca. 8-10 min forspring, men da han ikke gik ned på løbet, så slog han mig med 2 min og 4 sek, havde jeg bare vidst det på ruten, kunne det være jeg havde fået mere fart på:-)

Men i betragtning af at han slog mig med 9 min til IM København sidste år, så er 2 min ikke meget.:-)

Min løbetid blev i år en anelse dårligere end sidste år 1.49.43, om det var skaden, for meget power på cyklen, for lidt energi undervejs, eller en kombo ved jeg ikke, faktum er at jeg var 16 min og 50 sekunder hurtigere end sidste år, så en super godkendt dag, hvor der kom en masse brugbar erfaring indenbords og med to halve IM mere i år, på væsentligt fladere cykelruter er de fem timer inden for rækkevidde.

Som en lille krølle på halen, så vi Kronprinsen og hans vagter igen på vej hjem. De holdt på samme vej som os, vagterne var ret imponerede over at vi endnu engang fik plads til to cykler, plus alt vores udstyr i bilen.

Næste race er CPH:Triathlon 3/8-14
Min blog kan ses her, hvis i gerne vil have billederne med:-)
http://nickihauglund.wordpress.com/2014/06/23/oresund-triathlon-bedre-end-sidste-ar/

Comments are closed.