KRONBORG 70.3 UDEN MÅL Nicki Hauglund 15/9/2015

Så blev det tid til årets sidste triathlon stævne. Denne gang KMD Ironman Kronborg 70.3 et stævne som, lad det være sagt med det samme, ikke blev hvad jeg havde håbet på da jeg bestilte billetten. Men som alligevel blev en god oplevelse og en rigtig afslutning på en lang sæson.
Som nævnt i tidligere indlæg har skader præget den sidste halvdel af sæsonen, så forventningerne til stævnet, var på forhånd sat på pause. Fokus var på at krydse målstregen og passe på mig, samt prøve at nyde det undervejs. Så godt man nu kan nyde 1.9 km svømning, 90 km cykling og et halv marathon:-)

Jeg fulgtes med Sandra fra ATK op til cykel tjek ind og racebriefing om Lørdagen, og den vanlige shop “over priced” IM merchandise:-) Da Sandra blev i Helsingør fulgtes jeg med Dennis hjem i toget, her blev de sidste detaljer om løbet snakket igennem og vi aftalte at mødes dagen efter i lufthavnen kl. 05.15 så vi kunne nå Øresundstoget 05.22. Så kunne vi spise morgenmad og hyggesnakke undervejs.

En god aftensmad og den obligatoriske is senere, plus et par timer på øjet. Ringede vækkeuret 04.15, pænt tidligt i betragtning af at jeg først skulle i vandet 09.30 i tredje og sidste startgruppe. Men der er langt til Helsingør og skiftezonen ville lukke 07.55, så der var ingen vej udenom.

Blev helt ærligt lidt nedslået da jeg stod op, blæst og kraftig regn, stod ikke lige øverst på ønskesedlen for i dag. Men heldigvis som vi nærmede os Helsingør stoppede regnen, blæsten blev dog en følgesvend resten af dagen. Vel ankommet til skiftezonen lidt i 7 fik vi tjekket op på cyklerne, fik dem pakket med energi osv. Sagt godmorgen til dem jeg kender, det er faktisk noget af det fede ved at være til stævne, jeg kommer til at kende flere og flere, som men lige får en sludder med undervejs:-)

T1/T2 var en gammel værftshal, ret fedt koncept egentlig. Det betød lidt ekstra længde fra svøm til skift og videre til cykel og så videre. Men fordel 1 skifteposerne havde været i tørvejr hele natten, fordel 2 der var et tilstødende rum, hvor anden og tredje startgruppe kunne opholde sig indtil det blev tid til at komme i vandet.

Svømningen foregik i Helsingør havn med Kronborg som kulisse, godt tænkt og en lækker rute. Midtvejs var der en australsk landgang (op af vandet, løbe et stykke og så i til anden omgang) Havde svømmet et prøve svøm med Trinord et par uger i forvejen og var lidt bekymret for pladsen i havnen, men efter omstændighederne gik det fint. Der var den sædvanlige slåskamp, men ikke værre end det plejer, er blevet bedre til ikke at lade mig tryne og give igen, så ny PR på 31.07, god start på dagen.

T1 var til gengæld en langsom affære. Først var der rimeligt langt fra svøm til skiftezonen, dernæst havde jeg på forhånd besluttet at tage den med ro og bruge til på at få løse ærmer på, fandme svært med våde arme, samt en vindvest, når jeg nu ikke jagtede tider, kunne jeg ligeså godt gøre mig det behageligt. Ligeledes tog jeg cykelsko på i skiftezonen, da jeg kørte med strømper og ikke ville cykle med dem våde fra starten af. Så 7.58 min senere sad jeg på cyklen på vej ud af strandvejen.

Det var en rigtig lækker cykelrute, ret flad og den har potentiale til at være rigtig hurtig, vinden på dagen tog toppen af farten, samt var der to steder hvor Helsingør kommune havde lavet ny vejbelægning bestående af små granitsten, dårlig ide!! Men nu vil jeg ikke stille mig over til hylekoret, da min generelle holdning er at man må tage de udfordringer som vejen, vejret og andet nu en gang giver.

Selve cykelturen går fint, holder mig stabilt omkring de 35 i snit og et gennemsnits watttal på 225, kører på en god fornemmelse og vil ikke presse for meget på, målet er stregen ikke tiden. Ved omkring de 47 km overhaler Dennis mig, jeg lægger mig 10 meter bagved og holder fast, BUM omkring de 50 km begynder maven og rumle, ikke godt. Den begynder at krampe lidt, jeg holder igen med energi drik og gel og prøver med vand og en snickers ved de 60 km. Kan godt mærke at hvis jeg slår en prut nu, er det en god chance for at det ikke er luft der kommer ud:-( Ved de 75 km slipper jeg Dennis og lader ham kører, siger jeg skal tage det roligt, lidt ned i fart og op med kadance. De sidste 10 km er ren modvind og maven gør oprør hvis jeg presser på.

Normalt lader jeg skoene sidde på cyklen i T2, men jeg har fokuseret så meget på maven og det at holde puls underkontrol i modviden at pludselig er jeg ved afstigningszonen, shit fuck, nå pyt klikke ud og så løbe de omkring 200 meter i cykelsko(kan ikke anbefales) Cykeltiden blev 2.36.42 eller 34.46 i snit og en snit watt på 225. Ikke prangende, men fint i tråd med planen.

T2 ind af med hjelm og cykelsko, lige et godt kørt og fortsat god tur til Dennis, på med løbesko, startnummer osv og SÅ på lokum. Ved samtlige min guder, koldsveden springer og det føles som en eksorcisme, men 4 min senere er det overstået og jeg får det faktisk ok igen.

Ud på løbeturen og hvis ikke alle planer om tider og rekord jagt var lagt på hylden blev de det i hvert fald nu. Det første jeg lægger mærke til er at benene faktisk føles bedre end længe optur:-) det næste er ATK Heppekoret FEDT, Melcher vil lige hører hvordan det går, tidsregistreringen havde fucket op, så de troede jeg havde været på vej ud. Maven har det ok, så snupper et glas cola i første depot. Det hjælper, samtidig er mine løbetide egentlig ret fornuftige, så humøret er fint.

Løberuten er flot, specielt omkring slottet, det er en fed oplevelse at løbe rundt på stierne bagved og når man så bliver mødt af et dejligt team af søde piger der hepper og hujer helt vildt hver gang man løber forbi, bliver det ikke meget bedre. Eneste minus er at mit ur laver knuder i det, så jeg ikke kan stole på km tiderne, heldigvis viser det sig at være til min fordel.

De 4 runder bliver løbet i ny PR på halv jernmand distancen i tiden 1.46.43 eller 5.04 pr. km Tag ikke fejl!! Et halv marathon er altid hårdt, specielt efter en cykeltur:-) Men at møde så mange mennesker jeg kender, Jacqueline, Thomas, Ulrik, jeppe, ATK koret og alle de andre. Og samtidig have det godt hele vejen rundt, med overskud til smil og til at give noget igen, var fedt og helt klart en god oplevelse.

Så på en dag, hvor målstregen var eneste succes kriterier, er jeg ovenud tilfreds med tiden på 5.10.51 det var den perfekte afslutning på en lang sæson.

Husk det er ok, bare at tage ud og nyde det at lave stævne og ikke fokuserer så meget på tiden. THIS IS HOW WE PARTY

Som vanligt findes den også her med billeder:
http://nickihauglund.wordpress.com/2014/09/15/this-is-how-we-party/

Comments are closed.