Programmer

Løbetræning

Når du dyrker udholdenhedssport, så er der een ting der er ekstremt vigtig at træne. Din udholdenhed. Hvis du skal deltage i ironman, eller halve ironman stævner, så skal din mængdetræning være nøje tilrettelagt, sådan at du får den rette mængde intensitet og interval træning også. Men først og fremmest, så er det altså udholdenhed der skal fokuseres på.

Der er to systemer vi fokuserer på i træningen. Det er det aerobe system (muskelarbejde med ilt) og det anaerobe system (muskelarbejde uden ilt – maxtræning) Hvert system, skal have fokus, men max træning, vil først være senere på sæsonen, i den periode hvor vi bygger på, eller “tuner” vores system frem mod deltagelsen i et stævne. Max træning og sprints, kan give skader. Derfor er det ikke altid, at det er hensigtsmæssigt at træne. Samtidig kan for meget interval, eller max træning, være med til at sende dig ud i overtræning. Og det er bestemt ikke meningen.

Løbetræningen skal ligesom cykeltræningen, også inddeles i zoner. Derfor skal der laves en pulstest. Vi bruger fuldstændig den samme model som til cykeltesten. Altså LTHR testen:

10 mins opvarmning, 30 minutters løb alt hvad du kan, 10 mins rolig. Man skal bruge lap funktionen på ens pulsur, så du fra start af testen trykker på start. Efter 10 minutters opv. trykker du på lap og testen går rigtigt igang. Herefter løber du yderligere 10 minutter og trykker på lap igen. Dernæst trykker du på lap igen efter yderligere 20 minutter. På den måde bliver de sidste 20 minutter af den midterste 30 minutters blok, den afgørende “lap”, som vi bruger til at fastlægge din “Lactate threshold heart rate” Din gennemsnits puls ved 20 minutters max ydelse. Denne puls indtastes i pulszone beregneren.

Comments are closed.